FINA Swimming World Cup

Stad:

Eindhoven

Datum:

28-09-2018 t/m 30-09-2018

Tijden:

Variabel

Locatie:

Pieter van den Hoogenband Zwemstadion

Prijzen:

€ 5 / € 60

  • Informatie
  • Tickets

De World Cup in Eindhoven maakt onderdeel uit van een reeks van zeven toernooien verdeeld over drie continenten. In de FINA Swimming World Cup 2018 strijden de beste zwemmers ter wereld in zeven wedstrijden om een prijzenpot van 2 miljoen dollar.

Eindhoven is net als vorig jaar de derde stop van de FINA Swimming World Cup 2018. De eerste World Cup van het seizoen vindt begin september plaats in Kazan, direct gevolgd door Doha. Eindhoven en Budapest vormen samen één Europees cluster. Na Europa gaat het circuit door naar onder meer Beijing, Tokio en Singapore.

Bij de World Cups zijn er op elke afstand medaillepunten te verdienen: 12 punten voor een eerste plaats, 9 punten voor een tweede plaats en 6 punten voor een derde plaats. Ook zijn punten te verdienen voor het verbreken van een wereldrecord (20) of het evenaren ervan (10). Ook worden zowel bij de mannen als de vrouwen de top-3 beste resultaten tijdens een World Cup worden beloond met respectievelijk 24, 18 en 12 punten.

De punten tellen mee voor het overall klassement. De nummers 1 in het klassement bij de mannen en de vrouwen na negen wedstrijden winnen een checque van $150.000. Ook per cluster wordt een klassement opgemaakt. De top-6 over drie World Cups bij de mannen en de vrouwen mag $150.000 verdelen, met een totaal prijzengeld van $50.000 voor de winnaars.

Tevens zijn alle wedstrijden kwalificatiemomenten voor deelname aan de Wereldkampioenschappen die gehouden worden van 12 tot 28 juli 2019 in Gwangju (Korea).

Voor meer informatie over de World Cup klik dan hier.

Scoorjeticket is onderdeel van EventsIT en officieel ticket partner van de FINA Swimming World Cup 2018.