FEI European Championships Rotterdam 2019

Stad:

Rotterdam

Datum:

19-08-2019 t/m 25-08-2019

Tijden:

Variabel

Locatie:

Kralingse bos

Prijzen:

€ 15,- / € 297,50,-

  • Informatie
  • Tickets

Je kunt maar liefst 4 dagen genieten van de discipline Dressuur in de Rotterdam Arena tijdens de FEI Europese Kampioenschappen.

Dressuur
Tijdens een dressuurwedstrijd laten paard en ruiter zien in hoeverre zij de oefeningen beheersen die op dat niveau worden gevraagd. Dat doen zij door een dressuurproef te rijden, die uit een aantal voorgeschreven oefeningen bestaat. Door letters in en langs de rijbaan weet de ruiter waar de oefening uitgevoerd moet worden. Een jury beoordeelt de oefening en geeft per onderdeel een cijfer van 0 tot 10. De optelsom van alle cijfers bepaalt het eindresultaat van de proef.

Als afsluitend nummer rijden de deelnemers een zelf ontworpen dressuurproef op zelf gekozen muziek, de Grand Prix Freestyle of Kür op Muziek. Deze proef wordt niet alleen beoordeeld op technische uitvoering maar ook op moeilijkheidsgraad, choreografie, ritme, muziek en artisticiteit.

Populair
In de afgelopen decennia is de dressuursport, mede door de fantastische prestaties van Anky van Grunsven en later Edward Gal met de zwarte hengst Totilas, zeer populair geworden. Nog altijd behoren de Nederlandse dressuurruiters en paarden tot de wereldtop.

Op weg naar het EK
Via Ruiters van TeamNL blijf je op de hoogte van onze ruiters op weg naar de EK’s en andere belangrijke wedstrijden. Het laatste nieuws, berichtjes van de sporters zelf en behind-the-scenes video: zie je op de social media kanalen (FacebookInstagram en Twitter) van Ruiters van TeamNL.

Scoorjeticket is onderdeel van EventsIT b.v en officieel ticket partner van het CHIO Rotterdam.